Waarom een schilder inhuren voor mijn woning?

U houdt van uw woning, u voelt zich er thuis en dit is een kostbaar bezit. Daar bent u dus zuinig op! Logisch dat u dan kiest voor een vakman met hart voor uw huis.

Om uw wooncomfort optimaal te houden zorgt u ervoor dat een schilder uw woning goed in de verf zet. Als betere schilder weten wij als geen ander dat u het belangrijk vindt dat alles er weer tip-top en goed onderhouden uit ziet. Goed schilderwerk is voor het behoud van uw woning van levensbelang. Uw woning wordt daarmee niet alleen verfraaid maar ook langdurig beschermd, waardoor u zich beter voelt in uw eigen huis.

Een schilder is professioneel, werkt snel en goed en hoeft helemaal niet duur te zijn. U haalt de kosten van goed schilderwerk er bij een eventuele verkoop van uw woning bovendien dubbel en dwars uit.


Hoe vaak moet ik mijn huis schilderen?

Mensen stellen het schilderwerk aan hun woning vaak uit tot het bijna te laat is. Gevaarlijk natuurlijk, want houtrot ligt op de loer. Voor een leek is het vaak lastig in te schatten wanneer een schilderbeurt weer nodig is. Een vuistregel is dat ongeveer iedere 4 à 5 jaar schilderwerk nodig is. Dit is sterk afhankelijk van zowel de ligging van de woning (bos, zon, schaduw etc.) alsmede de kleur en de kwaliteit van het materiaal.

De schilder voorziet hout en wanden van een verflaag. Het aanbrengen van verf heeft niet alleen een decoratieve functie. Verf beschermt ook de ondergrond tegen bijvoorbeeld weersinvloeden (bij bijv. houten kozijnen) of beschadigingen/slijtage (bij bijv. trappen).
Een belangrijk onderdeel bij schilderen is de voorbereiding. Voordat men kan beginnen met schilderen dienen de oppervlaktes eerst goed geschuurd en vetvrij gemaakt te worden. Als de kleur van de ondergrond erg afsteekt van de gewenste nieuwe kleur is het belangrijk dat de schilder enkele lagen grondverf aanbrengt. Wij stellen graag met u een gedetailleerd onderhoudsplan voor uw woning of bedrijfspand op.

Hiermee kunt u uiteindelijk zelfs geld besparen en de onderhoudskosten aan uw woning over de jaren verdelen.